Последователи

четвъртък, 18 март 2010 г.

ТУТМАНИК - ала Зиче


Продукти:
750 гр - брашно
1в.ч.-хладка вода ,
1/2 кубче мая и щипка сода бикарбонат
3 бр -яйца
1 ч.л.-сол
3 с.л.- захар
1/2 кофичка -кисело мляко




Приготвяне:
Като се омеси в машината за хляб на програмата за месене и втасване се вади тестото . Може и на ръка да се омеси средно меко тесто.

Аз по някога го бия 100 пъти в масата и то се омесва перфектно.

Разделям го на 6 бр.топки.Всяка се разточва на кора мажат се със маргарин,масло,даже и някои слагат мас, на кората се слага натрошено сирене .Така една върху друга ,докато топките свършат , навиват се на руло и се режат на парчета и се обръщат в подмазана тава с масло ,маргарин ,олио.Втасва и се пече на 180-200градуса.


ЗА ПО ГОЛЯМ И ДЕБЕЛ ТУТМАНИК ПРАВИТЕ ДВОЙНА ДОЗА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...