Последователи

четвъртък, 25 март 2010 г.

КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА





Картофите се сваряват обелени и нарязани на парчета.След сваряването се изцеждат от водата и се прехвърлят в намаслена тавичка.Добавя се сол,млян черен пипер и натрошено сирене и няколко парченца масълце.Всичко се размесва.
В отделна малка тенджерка се запържват в олио 3-4 с.л. брашно,залива се с прясно мляко и се бърка за да стане гъсто сосче.Посолява се и се прибавят разбити 2 яйца с 1/2 кофичка кисело мляко.Заливаме картофите и печем до порозовяване във фурната.
Ако искате да има нещо месно вътре може да добавите шунка или варено пилешко месо.Също става много вкусно.





ИЗТОЧНИК :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...