Последователи

четвъртък, 11 март 2010 г.

ПАТАТНИК - на мама



Продукти за един тиган

Настъргах 6 средни големи,- сурови картофи.
Обърках с 1 глава настърган лук, сол, джоджен.



Леко изцедих.
Изсипах сместа върху тефлонов тиган с малко олио поръсено и с брашно.
Пекох върху котлона само отдолу на умерен огън и похлупак да се задуши картофа.



С капака върху тигана,/или на дъска както аз обръщам/ обърнах пататника.



Сложих пак олио и брашно в тигана и изсипах внимателно,/да не се разчупи/ отново в тигана, за да се запече и от другата страна .



Докато се пече се слага отгоре резенчета масло .Ако искате да е постно сипете малко олио.



Когато е готово аз обикновено сервирам на дъската.







4 коментара:

  1. От кога чакам да прочета рецептата на
    пататник и да го приготвя на любимите си хора. Благодаря за което.Целувки

    ОтговорИзтриване
  2. Евка това е автентична рецепта чиста без другите неща които сега слагат.Опитай много вкусен става.

    ОтговорИзтриване
  3. Търсих автентична рецепта на Пататник в интернет и попаднах на тази рецепта, която няма начин да не е вкусна. И аз ще я опитам! :-)
    Позволих си също така и да стана член на този блог, защото имате интересни рецепти!
    Поздрави, Мими

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...