Последователи

сряда, 10 март 2010 г.

ПЕКАНА КОЛЕДНА ПУЙКА - ала ЗИЧЕ



Плънка:олио 1- к.ч .
1 ч.чаша ориз ..или преценяш според големината на пуйката,
дреболиите от пуйката - нарязани,
гъби -нарязани
1 глава -лук
малко стафиди -може и без тях
червен пипер ,
щипка кимьон ,
подправка универсална на Маги за пиле,
чер пипер Не се соли защото подправката е солена.
За пуйката :1 -пуйка
масло- едно пакетче
червен пипер ,
сол,
биричка

Приготвяне на плънката:В олиото задушете лука, ориза и нарязаните на ситно дреболии и гъбите . Добавете стафидите и подправките и залейте с 1- ч.чаши вода. Задушете плънката на средно силен котлон, докато оризът омекне малко.

Приготвяне :Пуйката се измива и посолява.Шпикова се с масло на дълбоко. / С нож се пробожда месото и се тъпчи разреза с масло/ Особено сухото месо там се слага повече масълце.
Пълни се пуйката и се зашива с конец , връзваш краката и също с конец и мажеш цялата с червен пипер , масло или олио .Налива се малко биричка и водичка и печеш под фолио хубаво завито в дълбочка тава. Първо я пускаме да заври ... и после намаляш фурната на много слабо 150 ГРАДУСА и се пече цяла нощ :peace: По време на печенето от време на време я поливайте със соса от тавата.
Ако не искате през ноща да се пече ускорявате печенето с повече градуси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...