Последователи

петък, 9 април 2010 г.

ПИЛЕШКА СУПА - ала Зиче


ПРОДУКТИ:
200 гр. - пилешко сварено
50 гр. -ФИДЕ
1- морков
2- глави кромид лук
2- домат
Чер пипер
Магданоз
Сол,олио
за застройката
1- яйца
2 с.л.- кисело мляко

ПРИГОТВЯНЕ:
Главата лук и морковът се нарязват на ситно и се слагат да се задушат в мазнина. След като лукът и морковът започнат да омекват,се прибавя домата и се налива бульона в който е вряло пилешкото месо.Чакаме да заври ,след това свареното и нарязано пилешко се прибавя. След 5 - 8 мин. се добавя фидето.
Когато супата е готова, се отстранява от котлона.
Застройва се от
1 разбитото яйце
2с.л.- киселото мляко
3с.л.-прясно мляко
1ч.л.-брашно.
Всичко това се разбърква добре и се прибавя по малко от топлата супа.
После се връща всичко обратно във супата по малко и
НЕПРЕКЪСНАТО СЕ БЪРКА ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ!
Прибавя се ситно нарязан магданоз .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...