Последователи

вторник, 20 април 2010 г.

ДУНАПРЕН - ала Зиче

ПРОДУКТИ:
5 - яйца
3с.л. - олио
2 пакета от по 100гр-пшенично нишесте ( може да е малина, ягода и т.н, така и блатът става ароматен и с интересен цвят)

1 чаена чаша -захар
1пак .- бакпулвер
1-ванилия

за сиропа:
1 ч.ч. захар
2ч.ч.-вода


ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се хубаво яйцата добавяме по малко захарта да побелеят.
//ИЛИ жълтъците със захарта, белтъците на сняг, нишестето с бакпулвера. Смесваме внимателно да не паднат белтъците .
Правила съм го и по двата начина но по хубав става по вторият с отделното разбиване!//
Като стане плътна сместа се прибавят нишестетата ,смесени предварително с бакпулвера.
Слага се ванилията .
Изсипваме във подмазана с олио форма.
Печем на умерена фурна 180 градуса или в електрическа тенджера.
Оставя се да изстине.
Сиропира се с сироп от 1 ч.ч. захар + 2 ч.ч. вода.
Отгоре се намазва с крем или сметана и се украсява по желание.




II вид Дунапренов сладкиш


6- яйца
1ч.ч.-захар
1пак.- бакпулвер
2 пак. от по 100гр.- пшенично нишесте/може разноцветно/
счукани орехи по желание
Разбиват се белтъците на сняг,добавя се захарта и се разбива отново.
Жълтъците се прибавят един по един направо в бухналите белтъци.
Накрая без миксер се обърква с нишестето и бакпулвера.
Изсипваме в подмазана с олио форма.
Печем на умерена фурна 180 градуса или в електрическа тенджера.
Оставя се да изстине.
Сиропира се с сироп от 1 ч.ч. захар + 2 ч.ч. вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...