Последователи

понеделник, 19 април 2010 г.

РОЗИЧКИ




Продукти:
не оригинална рецепта
4 ч.ч.- брашно
200 гр -размекнат маргарин
3-4 с. л.- захар
1 ч.ч.300мл.- топло прясно мляко
1 кубче- жива мая.






Приготвяне:
Живата мая, разтваряте в млякото и направо замесвате тестото от дадените продукти.Тестото трябва да е средно меко, но в никакъв случай твърдо. По принцип е много еластично. Ако е нужно, добавете брашно. Готовото тесто сложете в полиетиленов

плик, завържете го отгоре и оставете в хладилника за 20-25 мин. Тестото е готово за посоченото време, като не увеличава много обема си, но се вижда и усеща, че се е отпуснало. От тази доза се получават 16-ина кифлички. Много са вкусни с плънка от нарязана ябълка и стафиди, поръсени със захар или канела и захар. Тези са със сушени кайсии, стафиди парче локум..
Тестото може да се оформя различно. Най-бързо е да направите руло от тестото и го нарежете на 15-16 парчета. После всяко парче разтегляте с ръка като мекица, не много тънко, слагате плънката в средата и събирате краищата. Печете при 200 град 15-20 мин.




НАПИСАНАТА ПО ГОРЕ РЕЦЕПТА НЕ Е ОРИГИНАЛНАТА .
Искрени благодарности за страхотните рецепти които ни предлага.

ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...