Последователи

вторник, 20 април 2010 г.

БОЛЯРСКА БАНИЦА

Продукти:

1кг 500гр -брашно
500гр - орехови ядки
3бр - яйца
300гр -краве масло
500гр - захар
2бр - ванилии
пудра захар

Приготвяне:
От брашното ,яйцата и хладка вода се приготвя банично тесто .
Разделя се на 6 бр топки и оставяме да почине 20мин.
Разточваме 6 кори .
Мажем първата с краве масло ,върху нея слагаме втората ,пак мажем с масло, така докато обработим всички ,а на последната ръсим орехите поливаме с масло и навиваме всички на руло.
Нарязваме рулото на филии слагаме в тавата и печем.
След като изстине я заливаме с топлия сироп 1:1 захар и вода.Когато отново изстине ръсим с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...