Последователи

сряда, 21 април 2010 г.

ПИТА






ПРОДУКТИ
2 -яйца,
250 мл -пр. мляко,
2 с.л -олио,/аз слагам 3с.л./
1/2 с.л -сол,
1/2 с.л- захар,
половин кубче мая,
600 гр брашно

200гр.- масло за обилно намазване между пластовете и тавата








ПРИГОТВЯНЕ:
Меся я в хлебопекарната, но понеже е голяма питката, то за едното зареждане трябват:ГОРНИТЕ ПРОДУКТИ...
Не чакам да втаса, вадя тестото и пускам още една такава доза, като останат 5 мин до края на месенето, прибавям първото тесто, за да се смесят двете, малко се зори машината, затова може и на ръка. Отново спирам втасването, защото е много тестото, прехвърлям го в друг съд и втасва на топло. След това разделям на 3, разточвам ги на кора, всяка мажа обилно с масло, нареждам една в/у друга и режа на 16 парчета, навивам ги на кифлички. 3 от тях слагам в средата ,останалите околовръст в не много голяма по диаметър тенджера, но висока. Като втаса,мажа с яйце и ръся със сусам. Пека на 180 гр около 1 час .






ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...