Последователи

понеделник, 5 април 2010 г.

ШКЕМБЕ ЧОРБА - ала Зиче




Продукти:
1/2 кг. -шкембе телешко (става и със  свинско)
1л.-прясно мляко /или колкото е бульона толкова и млякото 1:1/
2-3 с.л. -кис.мляко
1 -яйце
1-2 с.лъж. -брашно на каша
 3-4 с.л. -олио
1 с.л.-червен пипер
сол
1 глава чесън
5 - 6 с.л.-оцет
лют червен пипер




Приготвяне:

Шкембето което е изчистено и измито добре ,се слага във херметична тенджера и се вари 50 мин. първо на силен огън докато засъска и после на слаб.
След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в  прецеденият бульон.
Прибавя се прясното мляко да поври около 10 мин. с него Почваме да прибавяме брашнената каша до желаната гъстота..
Когато вече сме отместили тенджерата от котлона се разбива яйцето със киселото мляко и се застройва.
Олиото се запържва с троха хляб и се оставя да изстине почти и тогава се слага  червения пипер.
При сервиране  сипвам по една лъжица в шкембето .



Чесънът се счуква с малко сол и се покрива с оцета.
Шкембето се сервира с чесън и лют червен пипер или стрита люта чушка, на вкус.




В къщи много се харесва и същата чорба но със уши и  краче .
Ако имате интерес надникнете ТУК
Става и само със свински уши невероятна чорбица.
Може да видите ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...