Последователи

събота, 1 май 2010 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ИТАЛИЯНСКИ



ПРОДУКТИ:500 гр пилешки дробчета
2 -3 или повече скилидки чесън
2 домата
150 гр моцарела (може да се замени с кашкавал)
2 с.л. зехтин (може и олио)
сол, черен пипер, чубрица


ПРИГОТВЯНЕ:Слагаме мазнината на огъня и запържваме изчистените дробчета по 3-4 минути от всяка страна, да се запечатят. При тях или отделно запържваме и глава лук.
Когато са готови, добавяме чесъна нарязан наситно или пресован, подправките, разбъркваме и сипваме в тавичка за печене.
Изчистваме доматите от люспите и ги нарязваме (в Италия ги режат на кубчета, аз на кръгчета) и нареждаме върху дробчетата.
Отгоре слагаме моцарелата, около 50-70 грама, но тъй като тя не прави коричка при печенето, добавям още 100 грама ементал или друго сирене.
Запичаме във фурната на 180 град до зачервена коричка.
В Италия поднасяха дробчетата като отделно ястие, без гарнитура, но, ако решите, винаги може да импровизирате и добавите гарнитура.




ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...