Последователи

вторник, 11 май 2010 г.

САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ



ПРОДУКТИ:500 гр пресни крехки тиквички
0.5 ч/л сол ( или на вкус)
100 мл зехтин (в краен случай – олио)
3 с/л винен оцет
2 с/л мед
2-3 скилидки чесън ( носи и повече)
магданоз, копър
смлян чер пипер




ПРИГОТВЯНЕ:Тиквичките се измиват хубаво и, без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути. В това време се приготвя маринадата – в купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват.

Изстискват се леко тиквичките, слагат се в маринадата и се разбъркват. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, отвреме на време може да се разбъркват.
Аз лично нямам толкова търпение и ги почвам по-рано от определеното време.

Невероятно вкусно нещо!Горещо ви я препоръчвам салатката.


ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...