Последователи

неделя, 16 май 2010 г.

ДЖОБОВЕ С КОЛБАС ,СИРЕНЕ,ДОМАТ - ала Зиче



ПРОДУКТИ:
2ч.ч.-пр.мляко/топло/
2- яйца
6с.л.-олио
1с.л.-сол
2с.л.-захар
1кубче-жива мая
олио за оформяне и масмо за мазане
около 1.200кг брашно за средно меко тесто/за хребопекарната да не маже под бъркалките/
чубрица
телешки салам,нарязан на кубчета
сирене изкиснато натрошено
един домат нарязан на кубчета




ПРИГОТВЯНЕ:
В топлото мляко слагаме маята да се разтвори,и изсипваме в кладенчето направено с брашното и останалите продукти.Може и в хлебопекарнята да се меси.Да стане средно меко тесто.
Правим от него топки колкото киви.Всяка топка разточваме ,мажем с масло и поръсваме с чубрица слагаме саламче ,или сирене и домат, или саламче и домат.



Сгъваме кръгчето веднъж и още веднъж да се получи като триъгълник..Така се слага в тавата но раздаличени да не се слеят.Слагаме тавата да втасва във фурната покрита с кърпа на 50 градуса .
Когато удвои обема си увеличаваме фурната на 180 градуса и печем до златисто .
Изваждаме и мажем джобовете обилно с масло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...