Последователи

събота, 1 май 2010 г.

КЮФТЕТА ПО ИТАЛИАНСКИ


ПРОДУКТИ:
За кюфтенцата:кайма ~ 500-700гр
2 с.л. галета
1 яйце
1 неголяма глава лук, нарязана на ситно
Подправки:
кориандър
риган
1/2 ч.л. сол
черен пипер
мляно чили

Сос:2-3 с.л. зехтин
2 домата( бланширани и нарязани на дребно)
1 глава лук, нарязана наситно
3-4 скилидки чесън (нарязани наситно)
чили
3/4 ч.л. сол
риган
4-5 с.л. доматено пюре
вода
дафинов лист по желание






ПРИГОТВЯНЕ:
Смесва се всичко за каймата, оформят се немного големи топчета и се слагат в хладилника, докато се приготви соса.

Загряваме зехтина в дълбок тиган или тенджерка, слагаме лука и задушаваме около 2 минути. Добавяме нарязания чесън за още 1 минута. Сипваме нарязаните домати, солта, ригана и чилито. Задушаваме 2-3 минути. Наливаме вода и кипваме.
Добавяме пюрето от домати, пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса. Варим 45-50 минути. Ако соса ви се стори малко, долейте вода и сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.



ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...