Последователи

вторник, 1 юни 2010 г.

ХРУПКАВИ ПРЕСНИ КАРТОФИ


ПРОДУКТИ:
1кг картофи
100-150гр брашно
2склидки чесън
копър
босилек
къри
растителна мазнина
шарена сол
сол



ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме картофките с вода даже с четчица ги мия .Може да използваме и стари картофи,като предварително се обелят и нарежат.Отцеждаме с гевгир.На равна повърхност слагаме хавлиена кърпа и върху нея няколко пласта хартия.Изсипваме картофите и разстиламе равномерно.Поръсваме с брашното и овалваме добре картофите с него ,така че да полепне по всички страни.Оставяме така около 30 мин.В тава наливаме около един пръст растителна мазнина и загряваме във фурната.Картофите изсипваме във гевгир и леко изтръскваме неполепналото брашно,след което ги изсипваме в тавата.Печем на около 220-250 С.От време на време разбъркваме внимателно с дървена лъжица.След като се зачервят прибавяме начукания чесън,босилека,кърито,шарената сол и солта, и отново разбъркваме.
Може да поръсите с копър по желание.


ИЗТОЧНИК:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...