Последователи

четвъртък, 3 юни 2010 г.

КАРАМЕЛИЗИРАН БАНАН




ПРОДУКТИ:
3-банана
30 гр. масло
3 лъжици -кафява захар
3-4 лъжици - ром
канела,
ядки каквито имате под ръка



ПРИГОТВЯНЕ:
Разрязваме бананите на дълго.
Разтопяваме маслото в тефлонов тиган ,и слагаме бананите с нарязаната част надолу.При непрекъснато разклащане ги запържваме да поемат част от маслото.
Отстранете тигана и прибавете захарта и рома и продължете да запържвате докато захарта се стопи.Разклащаме постояно да се заливат бананите.
Добавяме канелата и пържим до стягане на соса.
Посипваме с ядките и сервираме със сладолед докато е още топъл банана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...