Последователи

събота, 3 юли 2010 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ в хлебопекарна



ПРОДУКТИ:
405мл-топла вода
2ч.л.-сол или две мерителниот хлебопекарнята
1ч.л.-захар или 1от мерителните
560гр.-бяло брашно
130гр. -ръжено брашно
1 кубче жива мая
тиквени семки, сланчогледови семки,сусам



ПРИГОТВЯНЕ:
В топлата вода се слага кубчето мая до напълното и разтваряне.Изсипва се в кантата на хлебопекарнята и се прибавят всички останали продукти без семките.
Програмата набирам на бърза 1:20 .Пуска се да се меси тестото и ако е нужно се прибавя брашно или водичка да не маже под бъркалките.
Като минат 10мин от месенето спирам програмата и я пускам от начало да се меси по дълго тестото.Следя да минат 5 мин и добавям семките като свърши месенето ръся със сусама ,тиквените и слънчогледовите семки и оставям вече до изпичането му.
Като свърши програмата пускам още 10 минути само на програма печене да се допече,защото го обичаме по препекан.
Този рецепта може и на ръка да се меси и да се пече на питки стават също много хубави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...