Последователи

петък, 6 август 2010 г.

ПЛОДОВА ТОРТА






Продукти:

ЗА БЛАТА

125 г. масло
80 г. захар (4 с.л. с връх)
2 яйца
150 г. брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
2 с.л. прясно мляко
1 ванилия
щипка сол
Блата се пече във обръщаща се форма.Като се обърне блата е с ръбче отстрани и вдлъбнат в средата.





ЗА КРЕМА

1 ч.ч. сладкарска сметана
2 жълтъка
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. захар
2 с.л. брашно
1 ванилия
ПЛОДОВЕ /при мен праскова, грозде,смокини.../





ЗАЛИВКА С ЖЕЛАТИНА
пакетче желатин
200 г. вода
захар на вкус /вижте указанията за работа със желатина/



ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разбива със захарта и яйцата и постепенно се добавят останалите продукти. Изсипва се в намаслена форма и се слага да се пече на 160 градуса до получаване на златист цвят.
Изважда се от формата и се оставя да изстине.
Кремът се приготвя, като всички продукти се смесят и се варят при непрекъснато бъркане до добиване на нужната гъстота. Оставя се да се охлади леко и се изсипва върху обърнатия блат. Отгоре се поставят нарязаните плодове и се поливат с желатина, който се приготвя според указанията на пакетчето.
Тортата се оставя в хладилник да престои поне 4 часа преди сервирането.




БЛАГОДАРЯ НА ИЗТОЧНИКА ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...