Последователи

неделя, 5 септември 2010 г.

БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ



продукти:
1 пакет -кори,
250 гр. -сирене,
1 ч.ч. -кисело мляко,
3 -яйца,
1-2 с.л. -олио,
125 гр.- маргарин



приготвяне:
Тавата, в която ще се пече баницата се намазва с олиото и малко маргарин.
В отделен съд се приготвя плънката, като се смесват киселото мляко, разбитите яйца и натрошеното сирене.
Баницата се реди, като всяка отделна кора се намазва с 1 ч.л. от разтопения маргарин, а през три кори се слага от плънката.
Ако ви остане от плънката я изсипете най отгоре като предварително нарежете баницата.
Баницата се пече в предварително загрята до 180оС фурна до златисто. След като се извади от фурната, баницата се напръсква с малко вода и се покрива с кърпа за около 10-15 мин, за да омекне. Поднася се топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...