Последователи

събота, 18 септември 2010 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ


ПРОДУКТИ:
около 1кг.-зелен фасул
свинско месо около 500гр. нарязано на късчета
6-домата настъргани или от буркан
2-моркова нарязани на шайби
1голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
7-8-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
две три лъжици брашно,
1/2 връзка магданоз на ситно
олио





ПРИГОТВЯНЕ:
Крумида,моркова и скилидките чесън се задушават в олиото.Прибавя се червеният пипер ,доматите и се налива веднага с вода.Добавяме накършения фасул,месото,черния пипер.Оставяме да ври така до готовност на фасула и месото.Аз завирам на силен котлон после намалям като тенджерата е захлупена с капак.
Когато е готово вече размивам брашното на каша и сипвам по малко като бъркам непрекъснато за да не стане на грудки.Семейството ми го харесват фасула на по гъстичко.
Слагам нарязаният магданоз и сервирам.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...