Последователи

събота, 9 октомври 2010 г.

ПИТКИ СЪС САЛАМ И ТОПЕНО СИРЕНЕ




ПРОДУКТИ:
2ч.ч.-пр.мляко/топло/
2- яйца
6с.л.-олио
1с.л.-сол
2с.л.-захар
1кубче-жива мая
олио за оформяне и масло за мазане
около 1.200кг брашно за средно меко тесто/за хребопекарнята да не маже под бъркалките/



За плънка
парче топено сирене
салам по избор /моя е телешки/
червени пекани чушки
Всеки може да промени плънката аз в момента това имах това сложих.




ПРИГОТВЯНЕ:
Това е същото тесто като за джобовете!!!
В топлото мляко слагаме маята да се разтвори,и изсипваме в кладенчето направено с брашното и останалите продукти.Може и в хлебопекар нята да се меси.Да стане средно меко тесто.
Правим от него топки колкото кайсия и слагаме отстрани.


После всяко топче размачкаме с пръсти да стане колелца и в него слагаме от плънката
ето така


ПОСЛЕ ЗАГРЪЩАМЕ ВЕДНЪЖ ТЕСТОТО


ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОТ ДРУГАТА СТРАНА


ПОСЛЕ ЗАГЪВАМЕ КРАИЩАТА ОТ ЕДНАТА


И ОТ ДРУГАТА


И слагаме върху домакинска хартия или в подмаслена тава.


Оставяме да втасат и печем на 180 градуса.Като ги извадим мажем със масло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...