Последователи

четвъртък, 14 октомври 2010 г.

БАНИЦА СЪС СПАНАК



ПРОДУКТИ:
1 пакет (500г) фини точени кори „БЕЛЛА"-Фамилия
1/2 пакет от малките - разтопено масло,
1 кофичка кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат


ЗА ПЛЪНКАТА:
3 яйца,
1 1/2 ч.ч. натрошено сирене (или 400 г извара),
1/2 кг спанак (лапад, коприва,скрипалец) – ситно нарязан и задушен за 3-4мин с малко олио.


ПРИГОТВЯНЕ:
*В намазана с масло тавичка започнах да разстилам (леко набръчкани) една върху друга корите, като всяка поотделно намазах първо със затопленото олио, а след това с киселото мляко със сода.
*През всеки 2 кори наръсвам и по малко от плънката.
*Последната кора я надупчих с вилица и я намазах само с разтопено масло.
*Нарязах я на квадрати .
*Сложих в студена фурна и тогава пуснах на 180 градуса,после увеличих на 200 градуса.
*От млякото със содата остава малко за това сложих едно яйце към него и като се по зачерви баницата я полях със сместа и пак запекох.
*След като я извадих я покрих с кърпа.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...