Последователи

неделя, 10 октомври 2010 г.

ДИВА ПАТИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ




ПРОДУКТИ:
1 -изчистена и опърлена дива патица
2-3-моркова нарязан на едро
2-кромида нарязан на шайби
5-6 едри -гъби нарязани на филийки
2-домата на кубчета
10-15 малки -картофа цели ,ако са големи 5 картофа и се режат на половина
2 -чушки червене и зелена нарязани на колелца
1к.ч олио
малко масло за шпиковане
червен пипер,
магданоз,бахар няколко зърна,чер пипер на зърна,дафинов лист,сол



ПРИГОТВЯНЕ:
Патицата престоява в оцет малко сол и вода не по малко от 4ч.и после се измива добре от марината.
Патицата се шпикова с масло като с ножа се правят разрези в месото и се пълнят с масло.Така цялата патица се прави за да не остане суха.Намазваме я с червен пипер и я поставяме в глинен съд с капак .
Около нея се слагат едро нарязаните зеленчуци и подправки.Долива се водичка до половината и се захлупва.
Така се пече около 4ч ,първо на силно да заври после на слаба фурна.


МНОГО ВКУСНА ГОЗБА АКО ИМАТЕ ПЕРНАТ ДИВЕЧ.ОПИТАЙТЕ.

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...