Последователи

петък, 5 ноември 2010 г.

ДРОБ СЪРМА само с черен дроб





ПРОДУКТИ:
1 глава- лук нарязан на ситно или 2 връзки зелен лук
2 ч.ч. -ориз
2 ч.ч. - свински или телешки черен дроб измит, сварен в подсолена вода и нарязани на дребно
1 -морков нарязан на ситна
1 ч.л.- червен пипер,
чубрица и магданоЗ, чер пипер на вкус
150гр- масло
4 ч.ч. бульон или гореща вода


ЗАЛИВКА
3 яйца
1 ч.ч.- кисело мляко
1ч.ч.- прясно мляко
3 с.л. брашно
сол



ПРИГОТВЯНЕ:
*Лука се задушава и се прибавя ориза, свареният дроб и се разбърква добре.
*Прибавя се червения пипер, чубрицата, магданоза и горещия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
*Полива се със заливката и се запича до зачервяване.
*Консумира се топла или поне затоплена.В къщи децата даже с кисело мляко си я хапват.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...