Последователи

вторник, 23 ноември 2010 г.

ГОЛЯМ СЕЛСКИ ХЛЯБ -ала зиче




ПРОДУКТИ:
300мл--вода хладка
5с.л -олио
1бр.- яйце
2к.л.-сол
2ч.л.-захар
брашно - 800гр (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките)
25гр. суха или 1/2 калъпче - жива МАЯ




ПРИГОТВЯНЕ:
Рецертата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.

Всичко меся в хлебопекарнята като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарнята я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям хляба като гледам повърхноста на тестото да е набрашнено много и слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава.
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово тестото ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса.



Горещо препоръчвам получи се безумно вкусен хляб!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...