Последователи

вторник, 14 декември 2010 г.

ЗАПЕЧЕН ПЪЛНЕН ЛУК





Представям рецепта за едно изключително вкусно зеленчуково блюдо с лук, картофи, моркови и горчица





Необходими продукти за 4 порции:

4 големи глави лук, срязан на четвъртини, без да се засяга коренът
/ пробвах със обелен и не обелен кромид стана еднакво на вкус/

2 с.л зехтин /аз сложих върху всяка глава лук по една лъжица/

2 големи картофа, настъргани

2 големи моркова, настъргани

3 с.л едрозърнеста горчица /аз сложих една лъжица обикновена горчица понеже много не обичаме..../

25 г краве масло

75 г вегетариански кашкавал (с вкус на грюер), настърган /аз сложих обикновен кашкавал/




Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°С . Поставете главите лук в тава за печене, намажете ги със зехтина, поръсете със сол и черен пипер и ги изпечете , докато омекнат и добият златист цвят.
Междувременно смесете картофите, морковите и горчицата и подправете със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в четирите глави лук и поставете отгоре по една малка бучка краве масло.
Върнете лука във фурната и печете още 15 мин, докато картофите и морковите омекнат. Поръсете с кашкавала и оставете ястието във фурната още 5 мин, докато се получи златиста коричка.




Източник: goodfood.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...