Последователи

неделя, 23 януари 2011 г.

УШИ ЧОРБА - ала зиче :)


ПРОДУКТИ:
3 бр. свински уши
1 л прясно мляко
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
сол,брашно за сгъстяване,
чесън и оцет за сервиране,
подправка за пача и шкембе



ТАКА ПРИГОТВИХ
Сварих ушите във вода със сол.
С нож отстраних месото от хрущяла.Нарязах месото на ситно а хрущяла хвърлих.Без него чорбата става много вкусна.Ако обичате хрушял в чорба ...заедно с него нарежете и сложи в чорбата.
Върнах в бульона нарязаните уши , и сипах прясното мляко.
Когато завря сложих запръжката от разтопеното масло и червения пипер.
Две, три лъжици брашно на каша сипах на струйка да се сгъсти чорбата.
Поднесох със счукан чесън в оцет и пикантна подправка от лют пипер, отделно всеки да си овкусява порцията по желание.


На мен повече ми хареса тази чорба от шкембето ...много вкусна.
Когато правя уши в масло, винаги за другият ден остава по малко от тях.
Сега вече знам какво да ги правя ....На вкусната уши чорба!:))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...