Последователи

четвъртък, 27 януари 2011 г.

СЕЛСКИ РЪЧЕН ХЛЯБ -ала зиче



Препоръчвам горещо този хляб мек е като душичка и безумно вкусен.
РЕЦЕПТАТА Е С ЕДНО ВТАСВАНЕ!
Това е най-вкусният ми хляб правен до сега.





ПРОДУКТИ:
300мл--вода хладка
5с.л -олио
1бр.- яйце
2к.л. -сол
2ч.л.-захар
брашно - 800гр (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките или ако се меси на ръка да е средно меко тесто)
1/2 калъпче - прясна мая




ПРИГОТВЯНЕ:
Рецертата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.

Всичко меся в хлебопекарнята като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарнята я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям хляба като гледам повърхноста на тестото да е набрашнено много и слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава и нарязвам с нож./Аз пекох във тавата от печката не във висока./
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово тестото ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.

2 коментара:

  1. Изглежда много пухкав и вкусен хляб, Зиче!!! Трябва да го пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. МИНА момичетата в готварския го правиха и са много доволни ....препоръчвам ти го горещо.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...