Последователи

сряда, 2 февруари 2011 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ






ПРОДУКТИ:
1 яйце
600 мл.- вода
1 с.л. -сол
1 ч.л.- захар
1 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
30 гр.- мая аз сложих цяло кубче
1,300 кг. брашно



ПРИГОТВЯНЕ:
От всичките тези продукти замесих средно меко тесто.
След това оформих върху брашно 2 хляба .
Постлах  хартия в тавата от печката  поставих хлябовете и завих с кърпа .
 Сложих във фурната на 50 градуса да втасва около 30- 40 мин. да удвои обема си.
Когато тестото втаса увеличих  на 180 градуса и пекох до готовност.



Този хляб ми напомни детството ми когато отивах при баща ми във фурната и ухаеше на топъл селски хляб.
Горещо ви препоръчвам тази рецепта!



източник

5 коментара:

  1. Уникално изглежда явно и е много вкусен.

    ОтговорИзтриване
  2. МОНИ опитай го ще видиш какъв вкус има от детството ни когато имаше фурни и се правеше НАТУРАЛЕН хляб.

    ОтговорИзтриване
  3. Направих хляба и мога да кажа, че е направо страхотен.Много благодаря за тази рецепта.

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко е хубаво,ама селския хляб се прави с квас и от там му идва вкуса-не се прави с директно месене

    ОтговорИзтриване
  5. Най-добрата рецепта за хляб, която съм пробвала за сега! Моите благодарности! Лесна рецепта за начинаещи! Горещо препоръчвам!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...