Последователи

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

ОБИКНОВЕН ХЛЯБ



ПРОДУКТИ ЗА 1 голям ХЛЯБ
ако искате два хляба удвоявате продуктите

20гр. мая жива/аз използвам Турска/
360мл.- топла водичка
2ч.л.-сол
2ч.л.-захар
около 900гр -брашно


ТАКА ГО ПРАВЯ
В топлата водичка слагам маята и захарта и бъркам да се разтвори хубаво маята.
Добавям малко брашно да стане като боза и завивам да втаса подкваса за около 10-15 мин.
През това време си пресявам брашното.
Правя кладенче и изсипвам втасалата мая.
Меся средно меко тесто /в машината ако е... да не маже под бъркалките/
Оформям хляба, поръсвам с брашно и с ръка разтривам навсякъде и тогава слагам в тавата от печката като предварително съм сложила хартия за печене.
Така оформен го завивам с кърпа и слагам във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си ....махам кърпата и увеличавам фурната на 180 градуса.
Така пека до готовност .
Този хляб е като този от едно времешните фурни.

2 коментара:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    ОтговорИзтриване
  2. Fuat Gencal Наистина е много вкусен опитай няма да съжаляваш.

    Saygılarımla.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...