Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 21 февруари 2011 г.

СУТЛЯШ

Продукти 
1ч.ч.-ориз 
1 л-прясно мляко аз слагам литър и половина за да стане по рядък, така го харесваме ,за това вие преценете колко мляко да сложите, за по гъстичък или по рядък сутляш. 
1,1/2ч.ч.-захар 
канела на прах за поръсване 

 Приготвяне 
Ориза само го изплаквам една вода ,за да не му измивам оризовото нишесте ... 
Слагам го в тенджерата с 3-4 ч вода са се развари хубаво. 
После доливам прясното мляко и захарта. 
Оставям да поври още 5-6 минути. 
Имайте пред вид, че като се сипе захарта леко се втечнява ориза,а също и, че след изстиване се сгъстява от оризовото нишесте, така че го свалете от котлона по рядко. 
Разсипвам в подходящи купички и поръсвам с канела.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

6 коментара:

  1. Любимият ми сутляш:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен става, но моля те оправи си правописните грешки!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена ,като ви гледам и Вие сте неука ,не по малко от мен поне не се правете на учена!!! Грешки човешки ,но това е моето местенце и не ме интересува Вашето мнение!!!

      Изтриване
  3. @Elena Milusheva - не е литературно "оправи си", а "поправи си". Овладейте първо Вие добре българския език, после се научете, че е неучтиво да се заяждате на дребно! - Stronza ignorante!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. alba1373 Благодаря за защитата мила ,хората от злоба вече се хващат за дребните нещица!

      Изтриване
  4. Ето я и моята рецепта за сутляш:
    http://wizardnote.com/sutlyash-mlyako-oriz/

    ОтговорИзтриване