Последователи

неделя, 20 февруари 2011 г.

ПИЛЕШКА ПЪРЖОЛА


Пилешката пържола от бутчето може да я накиснете в марина за няколко часа.

Марина
сокът на 1 лимон
няколко скилидки счукан чесън
олио ,сол
на много ситно червена чушка
чер пипер
соев сос по желание

Всички продукти за марината се смесват и се разбъркват добре.
Пържолите се заливат с марината и се оставят да престоят в хладилника .
Така приготвени ги пека на тефлонов тиган на не силен котлон.
Сервирах с ориз с гъби.Аз използвах от буркан пънчета ,но става с всички гъби.



Ето рецептата за ориза
ПРОДУКТИ:
1ч.ч. -ориз измит и изчистен
гъби
масло 1/2 пакетче
1-морков настърган
1глава -кромид лук на ситно
1 шепа- грах
сол,чер пипер

Кромида, моркова,граха запържваме за малко в маслото.
В тавичка се слага ориза и добавяме запържените зеленчуци.
Към него се прибавят гъбите, солта,черния пипер,маслото.
Гъбите ако са ви сурови предварително ги запържете в маслото и тогава сложете към ориза.
Долива се вода 2:1 /2ч.ч.вода и 1ч.ч.-ориз/ , ако обичате по разварен ориз направо 3:1 го направете .
Слага се във фурната и се пече до готовност.
Тогава се вади и покрива с кърпа да се задушава ориза ако е 2:1 за другата пропорция няма нужда да се завива.

Аз понякога този ориз го правя в големият тиган с капака на котлона и става също много хубав. Внего запържвам зеленчуците и гъбите прибавям ориза и водата .
Заври ли на котлона и изключвам така се задушава под капака.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...