Последователи

понеделник, 21 февруари 2011 г.

РЯДКА КАША - на баба



Това е кашата която баба ми ни правеше за закуска когато бяхме малки и много ми харесва и до сега.
За това исках да я споделя тук ,защото и моите внуци сега като им я направя я обожават.

Продукти:
1л-прясно мляко,
150гр препечено брашно ,
сол на вкус ,
30гр-масло



Приготвяне:
Брашното го препичам да добие светло златист цвят.
След това го разтварям с малко студено мляко (или вода) да стане на каша ,и се прибавя към врящото подсладено мляко при непрекъснато бъркане като гледаме да не се сгъсти много /ако брашното дойде повечко добавяме мляко/.
Ври на бавен огън 2-3 минути пак при непрекъснато бъркане.
Снема се от огъня и се пуска прясното масло като разбъркваме до стопяването му.
Сервираме чисто или с натрошено сирене.


П.П.МОЖЕ ДА СЛОЖИТЕ И ЗАХАР ВМЕСТО СОЛ ,ИЛИ И ДВЕТЕ ПО РАВНО ДА СЛОЖИТЕ
Аз я правя понякога само солена ,или само сладка ,или сладко-солена
Баба ми я правеше само солена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...