Последователи

неделя, 6 март 2011 г.

ДЪРПАНА БАНИЦА И ТИГАНИЦИ






ПРОДУКТИ:
400-450 мл -хладка вода
1 ч.л.- сол
3 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
около 1 кг -брашно

400гр-сирене за ръсене
1 пакетче масло
олио за мазане и дърпане на корите
1 яйце за мазане





ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам тесто от брашното, хладката вода, солта, олиото и оцета.
Накъсвам на 7-8 топки, покривам с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха.
Оставям тестените топки да починат 20 мин.
Когато са готови всяка една от топките потапям в олио и започвам да дърпам както мекици но на тънък лист.Аз я слагам на плота и дърпам постепенно от всички краища и се получава много тънък лист.
Мажа го с олио и поръсвам със натрошено сирене и завивам на руло като се старая да не е стегнато навито а рехаво.
Преди да го сложа в подмазана обилно с масло тава го усуквам.
Така правя всички топки.
Разбивам яйцето много хубаво и мажа отгоре баницата.
Режа парчета масло и слагам върху баницата.
Пека на 190 градуса.
Когато е готова я завивам с кърпа да се задуши и омекнат коричките.



ТИГАНИЦИ


ОТ СЪЩОТО ТЕСТО
ми остана едно топче и го направих пак като баницата навито .
Разделих на две и завих двете парчета на охлюв.
С точилката ги разточих да станат по тънки.
Така пържих в ТИГАН с олио и се получи невероятна вкусна баничка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...