Последователи

четвъртък, 10 март 2011 г.

ЗЕЛНИК





Продукти

1 глава кисело зеле
аз сложих и 1ч.л червен пипер след като го запържих зелето
300-400 мл -олио за запържване на зелето

За тестото
1 кг брашно
1 ч.л.- сол
3-4 с.л.- олио
1 с.л.- оцет



ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето и го задушаваме в олиото.
След като го свалим от огъня сложете червеният пипер и разбъркайте.
Замесваме тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет.
Накъсваме на 6-7 топки, покриваме с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха.
Оставяме тестените топки да починат 20 мин.
Всяка една от топките разточваме на тънък лист.
Поръсваме обилно с плънката, навиваме на руло.
Подреждаме всички листи спираловидно в тава за печене.
Печем на 220 градуса около 40 мин.


АЗ КУПИХ ГОТОВИ ДОМАШНО ТОЧЕНИ КОРИ ЕФЕКТА Е СЪЩИЯ АКО НЕ ВИ СЕ ТОЧИ ПРОБВАЙТЕ С ТАКИВА КОРИ.




източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...