Последователи

четвъртък, 17 март 2011 г.

ХЛЕБНИ ПИТКИ




ПРОДУКТИ
20гр. мая жива/аз използвам Турска/
400мл.- топла водичка
2ч.л.-сол
3ч.л.-захар
около 1,200кг -брашно






ТАКА ГО ПРАВЯ
В топлата водичка слагам маята и захарта и бъркам да се разтвори хубаво.
Добавям малко брашно да стане като боза и завивам да втаса подкваса за около 10-15 мин.
През това време си пресявам брашното.
Правя кладенче и изсипвам втасалата мая.
Меся средно меко тесто /в машината, ако е да не маже под бъркалките/
Оформям малки топчета/колкото мандарина / набрашнявам ги и слагам във тавата от печката като предварително съм постлала хартия за печене.
Така оформени ги завивам с кърпа и слагам във фурната на 50 градуса да втасат.
Когато удвоят обема си ....махам кърпата и увеличавам фурната на 180-190 градуса.
Така пека до готовност .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...