Последователи

понеделник, 14 март 2011 г.

БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ДЖОЛАН




ПРОДУКТИ
боб
1глава кромид
1-морков
джоджен
1чушка
олио
1-2 с.л.-червен пипер
2- дафинови листа
ако искате да е с месо добавете 1бр -джолан в глинения съд



ПРИГОТВЯНЕ
Боба се сварява с една глава лук,1 морков,джоджен,1 чушка.
Зелето се нарязва и се задушава с олио в тенджера,след като си попромени цвета се добавя 1-2 с.л. червен пипер.
Зелето се прехвърля в пръстен гювеч(или тава),смесва се с боба,слагат се 1-2 дафинови листа,налива се от водата дето е врял боба колкото да се покрие зелето.Обърква се и се пече докато хубаво омекне зелето(ако е в тава се слага фолио отгоре...Маха се чак накрая за да хване приятен загар)



По рецепта на TheNMaster

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...