Последователи

вторник, 21 юни 2011 г.

*здравословно*ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН или пълнени домати






ПРИГОТВЯНЕ:
1 голям -патладжан -разрязан на две
1 глава-крумид на ситно
1 -домат-на ситно
1-морков на ситно
100гр -телешка кайма размита с вода /може и соя гранули кайма/
1/2 к.ч.-кафяв ориз или елда
малко червен пипер ,кимион ,чер пипер,магданоз ,сол
1с.л.-зехтин
кашкавал за настъргване



ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжана се измива и се реже по дължината,посоляваме патладжана, за да излезе горчивината.
С лъжичка се вади вътрешността, нарязва се на ситно и се задушава с 1чашка вода и зехтина.
Ситно нарязаните лук, домат,кайма също прибавяме да се задушават .
Прибавяме ориза и размитата кайма варим около 5 мин.
Когато е готово осоляваме и прибавяме подправките.
Пълним патладжана и слагаме в тавичка с малко вода и зехтин на дъното.
Печем на силна фурна но тавата я покриваме със фолио за печене/да не съхне плънката/ или във йена глас тавичка със капак.
Когато е готово стържим кашкавала ,запичаме за малко да се разтопи.



Плънката ми дойде малко в повече та издълбах два домата и тях ги напълних да не хвърлям материал:))))

2 коментара:

  1. Зиче, вкъщи много обичаме патладжани, затова и се опитвам да правя всякакви вариации, защото каквото и да приготвя, не остава. Следващата патладжанена рецепта ще е твоята, много ми допадна.:-))
    Слънчеви и усмихнати летни дни!:-)

    ОтговорИзтриване
  2. МОНИ и в къщи също патладжана е на почит независимо как се приготвя... Скоро не съм правила имамбаялдъ и ще си го направя по здравословен начин мммм голяма вкусотийка става.
    И на теб слънчеви и щастливи дни :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...