Последователи

сряда, 27 юли 2011 г.

ОМЛЕТ С КАШКАВАЛ





ПРОДУКТИ за 2 омлета
4-яйца
100гр.- кашкавал
1с.л.-зехтин... или масълце или олио
сол,




ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата хубаво ги разбих в купа.
Нарязах на парчета кашкавала и го прибавих към яйцата и посолих.
В тефлонов тиган сложих зехтина и изсипах половината от сместа.
Поръсих половината от кашкавала.
Пекох докато стане коричка и започне да се отделя от тигана омлета.
С шпатула обърнах половината да стане като плик.
Така извадих и поставих в подходяща чиния.
Гарнирах със зелена салата ,домат и маслини.

Към яйцата може да прибавите всичко каквото се сетите,зеленчуци,колбас,пилешко месо,и т.н..
Също и подправки може да прибавите ,в къщи не го харесват с подправки за това си го осолявам само.

2 коментара:

  1. Ето това се кава омлет - пухкав, сочен, пък и с бонус.:-)))
    Много сладки са доматените кошнички.
    Вку-со-ти-я!
    Прекрасна вечер)

    ОтговорИзтриване
  2. МОНИ ние омлета го обичаме доло с коричка, а вътре яйцата да са по сурови и така става много сочен и пухкав.
    Благодаря ти миличка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...