Последователи

понеделник, 12 септември 2011 г.

САЛАТА КУС-КУС СЪС СИРЕНЕ



Тази рецепта е от плънката за пълнените камби с кус кус.
Остана ми плънка и я консумирахме като салата.
Много вкусна и ароматна.
За това ви я представям и отделно за приготвяне.



200 гр.- Кус-кус
100 гр.- сирене
1 глава -кромид лук
2 скилидки- чесън
3-4 стръка -магданоз
1 стрък -целина
2-3 с. л. -зехтин
1 кубчета -пилешки бульон



Начин на приготвяне:
* Кус куса се сварява в посолена вода за около 8-10 минути.
*Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в предварително загряната мазнина.
* Целината и магданозът се наситняват и се изсипват при запържения лук. Разбъркват се. Пържат се 1-2 минути, на умерен огън.
*Стрива се едно кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари кус куса.
*След това се изсипва прецеденият кус кус. Запържва се за кратко.
* Сиренето се изплаква с вода и се настъргва/натрошава/ в кус куса.

Подходящо за гарнитура и салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...