Последователи

събота, 17 септември 2011 г.

КАРАМЕЛИЗИРАН СЛАДКИШ С НЕКТАРИНИ И СИНИ СЛИВИ







ПРОДУКТИ:
3 яйца
1ч.ч.захар
1 пак.бакпулвер
1ч.ч.брашно



за карамела
1 малък пакет -масло
1ч.ч.-захар



плодове
4-5 нектарини
45- сини сливи
или ябълки по желание



* 1 ч.ч.захар и маслото, слагам на котлона направо в тавата да се карамелизира , като внимаваме да не загори защото после ще горчи.
*Свалих от котлона и отгоре наредих обелените и нарязани на полумесеци нектарини и наполовина сливи.
*В съд си разбих яйцата с останалата захар и прибавих брашното, предварително объркано с бакпулвера.
* Изсипах сместа върху наредените плодове и пекох на 180 градуса до зачервяване .Даже 10-тина минути накрая пуснах на вентилатор.
*Топъл обърнах сладкиша върху голяма чиния (може и на поднос).
*В тавата сипах малко вода и сложих пак на котлона да кипне, защото остава карамел на дъното на тавата.
*Залях сладкиша с получения сироп..



Много стара и вкусна рецепта... от отдавна не я бях правила ,и се омете бързо ,бързо. :))))




НАГРАДА

Мислех ,че вълната на наградите свърши но съм се лъгала.:)))
МАГИ ме зарадва отново с награда .
Една кулинарка която е много талантлива и в блога и, има страхотни неща посетете го и ще се уверите.
БЛАГОДАРЯ ТИ МАГИ ЧУСТВАМ СЕ ПОЛАСКАНА!

9 коментара:

  1. Congratulation on your award.Well deserved.Your peach pie looks amazing.For some reason could't open your last psot...

    ОтговорИзтриване
  2. Честита наградка,Зиче!
    Радвам се,че вълната продължава,защото зарежда всички нас много позитивно!
    Сладкишът,който аз познавам от рецептите на Лео,е под номер 1 в моите любими.
    И въпреки,че сега е много актуален в почти всеки блог,аз харесвам точно този вариант,като при теб,сиропиран с остатъка от карамела и с дъх на повечко масло.
    Ммммм,убиствен е!
    Не мога да не отбележа начина на пореждане на плодовете-сливите в нектарините-впечатлена съм,страхотно ефектно стои,браво,Здравче!

    Хубава неделя ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Dzoli сърдечно благодаря!


    ЕЛЕКСИРЧЕ, тази рецепта незнам от къде я имам но е записана в тетрадката ми от много години.
    Дано не стане така ,че все едно съм я копирала,ако е същата,и ако знаеш къде е моля те прати ми линк за да посоча источник защото не помня от къде съм я записала.
    Аз също ще потърся и ако е същата ще пиша Лео за източник да си нямам проблеми ,че много мразя такива неща.
    За подребдата на плодовете имах в момента такива и нектарините ги издълбах и сложих сливите.Стана наистина много пъстра и много си подхождат двата плода .
    Силни прегръдки миличка.

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, разкошен сладкиш - браво!
    Задължително ще го пробваме у нас.
    Благодаря ти за прекрасните думи.

    ОтговорИзтриване
  5. Точно се чуден какво да спретна със сини сливи, мн добре изглежда твоето творение! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно! Правила съм с праскови, може и със сини сливи да опитам

    Личи си, че готвиш с мерак!

    ОтговорИзтриване
  7. МАГИ,ГИСЧО,МАРТА,сърдечно благодаря за комплиментите . Много ме зареждат признавам:)
    Поздрави най сърдечни за всички вас!

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче, мила, най-напред, честита ти поредна напълно заслужена награда! Толкова мил, внимателен, сърдечен и отзивчив човек като теб трябва да получава много награди!:-))
    Сладкишът ти е великолепен! Толкова сочен изглежда ! И така лъскав от карамела! Перфектен е! Поздравления!
    Прегръдки и хубави почивни дни, мила!-)))

    ОтговорИзтриване
  9. нещо не ми се връзват количествата на продуктите

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...