Последователи

петък, 7 октомври 2011 г.

Ръжено пшеничен хляб






Това е рецепта на фирма ТЕХРА ...от пакета на готова ръжено пшеничена смес.


1кг- готова ръжено пшеничена смес
18гр.-сол
20гр - жива мая
20гр.- олио
630-650 мл.-вода
мазнина за намазване на тавата (аз намазах с масло)



*Маята се разтваря във хладка вода.
*В брашнената смес се оформя кладенче и се слага солта, маята ,мазнината и водата.
*Замесва се меко тесто.
*Меси се до гладка консистенция.
*Тестото се покрива с влажна кърпа и оставяме да почине 15мин.
*След това се разделя на три четири късчета от които се оформят хлебчета или питки.
*Слагаме ги в намазана с мазнина тава.
*Завиваме ги с кърпа и оставяме да втасат 40-50 мин.
*Печем на 200 градуса за 30-40 мин.
*Опечени добре на суха клечка мажем отгоре с масло и завиваме с кърпа.



МОИТЕ ПРЕПОРЪКИ СА :
*да оставите тестото по меко колкото се може ,по хубав става хляба
*В този на снимките сложих вътре семена от слънчоглед и сусам.
*Не режете хляба още топъл ,както аз направих да се чупи е по добре.
*Също така махнах от брашнената смес една чаша и добавих бяло брашно на негово място.Видя ми се много черно и за това:)))
*Но в интерес на истината така стана по хубав.





smilie НАГРАДИИИИИИИИИИ....smilie


И една награда която получих тези дни от pipilota с нейният блог В кухнята на пипилотките ...Много ме трогна наистина тази награда, защото не бях влизала даже в нейният блог.Но ви уверявам идете и вижте какви вкусотии има В кухнята на пипилотките
Благодаря ти мила страхотна си!
ето и наградата.



Аз пък на свой ред искам да я предам на един нов блог Receptite na Zoii който открих наскоро.
ЖИВЕ, пожелавам в Receptite na Zoii много посетители да има и нека тази награда ти донесе берекет от посещения!

11 коментара:

  1. Ах, че хубаво хлебче се е получило.:-))) Обичам ръжени хлебчета, твоето е станало много пухкаво. Браво, Зиче!:-)
    Честита ти поредна напълно заслужена награда!
    Прегръдки и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче да ти врътне нещо тестеничко,че да си оближеш пръстите :))!Пак чудесии,пак вкусотии!
    Честита ти наградка,приятелко!Добре,че я сподели точно с Живето,та и аз разбрах,че си е направила свой блог-чудесно!

    Сърдечен поздрав и прегръдка от мен!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  3. Oh great bread:))Congrats on award wel deserved;)

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Зиче! Чуден е станал!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за първата ми награда!Зиче,сега си пия кафето с удоволствие,удовлетворена от направата на блога ми,защото наистина срещнах позитивни и добри хора-ти си една от тях.Все пак има някой ,който да оцени труда ми-благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Обожавам домашно приготвено хлебче! Особено, когато има аромат на ръж :)
    Зиче, истински красавец се е получил!
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. МОНИ,благодаря за похвалите.Наистина за първи път ръжен хляб ми стана много хубав.

    РОСИ,благодаря за ударната доза похвали.Живето видях че си е направила блог и реших ,да я подкрепя нали за това са наградите.

    Dzoli твоето мнение е важно за мен БЛАГОДАРЯ!

    ТРАЯНЧЕ,и ти правиш много хубави тестени неща ,благодаря ти!

    ЕЛИ,и аз обожавам черните хлябове,от дете си ги обичам.Благодаря ти!

    ЖИВЕ, РЕДНО БЕШЕ НАГРАДАТА ДА Е ЗА ТЕБ! Вече си в блог пространството и трябва да те рекламираме:)))
    Радвам се ,че съм ти доставила удоволствието да изпиташ това което аз изпитвам когато труда ми бъде оценен .

    СИЛНО ВИ ПРЕГРЪЩАМ МОМИЧЕТА ,БЛАГОДАРЯ ,ЧЕ ВИ ИМА!

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче,хлебчето е невероятно,ще го пробвам!
    Искам да ти се оплача,че от едно известно време,от време на време,като отворя блога ти и всичките ти публикации ми излизат като квадратчета с въпросителна.Какво се случва?
    Прегръщам те и ти пожелавам хубав неделен есенен ден:)

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, много апетитно хлебче! Месила съм и аз с 100% ръжено брашно и тестото става на кал и е тежко, не е еластично и пухкаво, като бялото. Като се опече и се реже, даже и да е изстинало, пак се рони, Такъв му е сорта.Обаче става много вкусно и ухае прекрасно. Ако пак се случи да месиш ръжен хляб, сложи поне 1/3 бяло брашно и ще видиш, че ще ти стане по-въздушен хляба.
    Сърдечни прегръдки, весела и разтоварваща неделя!

    ОтговорИзтриване
  10. КАТЕНЦЕ,не знам защо така ти се получават квадрати със Мозилата няма проблем ,пък и никой друг не се е оплаквал:)Съжелявам за неудобството миличка.:)

    ЖАНИ, аз също го правя така като тебе но този път много малко сложих бяло брашно и се учудих че стана хубав ....Не личи много на снимките защото го рязах докато е топъл но като изтина беше хубав.

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, миличка, когато ти е удобно, заповядай в блогчето ми, там те чакат две награди.:-))) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...