Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 17 октомври 2011 г.

СВИНСКИ ГЪРДИ и още нещо....





Тази рецепта е за свинско филе но аз пробвах с гърди и стана чудесна.
Ястието е много изискано и безумно вкусно.
Придружено с хубаво червено вино е просто мехлем за душата.:)))





за марината
куркума
дафинов лист
бял пипер
соев сос
вино
сол
лук на ситно




*всичко това бъркаме хубаво в дълбок съд и слагаме в него гърдите хубаво ги потапяме и натъркваме.
*Затваряме съда с капак или фолио и оставяме да престои в хладилника поне 6 часа.
* Аз го държах една нощ.





*Вадим месото и го пържим в съд със зехтин или олио ,така ,че да се запечата от всички страни (да порозовее и да стане коричка)
*Наливаме марината в която е киснало месото и сипваме една чаша вода.
*Захлупваме с капак и оставяме да къкли на бавен огън около час ,час и половина.






ЗА СОСА
*Когато е готово месото го вадим от съда и към соса прибавяме заквасена сметана и малко бяло вино.
*Ври на котлона докато се сгъсти соса.



*При сервиране се нарязва месото и се полива със соса.
* Отвън е препекано, а отвътре е сочно и ароматно.





ГАРНИТУРА
За морковите това е голяма доза може да я намалите.Аз я правя цялата защото стават невероятно вкусни и си ги хапваме така .:)))

400гр или към 5-6 бр- моркови се нарязват на лентички ,и се слагат в 200гр вода +5 ч.л.-захар до сваряването им( но не преварени да останат малко хрупкави).
Изцеждат се.
Запържва се 1/2-пакетче масло добавя се към маслото 1с.л.галета ,и морковите .
Когато полепне галетата по морковите са готови.




Чушките ги нарязах на кръгчета и сложих в тиган с разтопено масло.
Обръщах постоянно да се напоят хубаво с маслото да се по изпържат ,но не и да стават меки а да си останат твърдички.
Поръсих със захар и пак обърках .
Сложих галета и хубаво разбърках да полепне по чушките.

червена чушка



зелена чушка



За гарнитурата можете да импровизирате по желание.




Тъй като нямах десерт а им се прияде нещо сладичко,имах няколко кроасани и ги полях със сироп.:)



Сиропа е 1:1 захар и вода.



Станаха чудни и казаха ,че пак искат същият десерт.:)))

16 коментара:

  1. Еххх,Здравче,отрупа пак трапезата!
    И кое от кое по-вкусно,душа!
    Много ми харесва месцето,а гарнитурата е доста интересна като идея!
    Десертчето щом е сиропирано веднага ми намига!:)

    Спорен ден днес и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. РОСЕ, пробвай тази гарнитура неуписуемо вкусна и по така е...
    От години я правя и когато съм имала гости са ахвали.
    Но не подминавай и месото вълшебно е а соса е мммммм...
    Тази рецепта за месото я гледах в едно предаване по телевизията ,някакво чуждестрано предаване даже не помня какви по народност бяха та си записах рецептата това което виждам какво слага и така се сдобих с вкусната рецепта.:))
    Спорен и хубав ден миличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче,че е вкусно,вкусно ,но дългичко ми се вижда направата на това ястие.А как ми се хапват ребърца-не съм яла не помня от кога.Но обещавам да го направя и да ти се похваля...и гарнитурата задължително.
    Благодаря ,че сподели тази интересна
    рецепта.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. ЖИВЕ, не е дълго ..само си го мариноваш и го оставяш в хладилника за през ноща и си го слагаш да го правш не стоиш при него.Соса става за минути ,гарнитурата също.:)
    Чакам да се похвалиш :)
    Лека вечер и на тебе миличка.

    ОтговорИзтриване
  5. Леле, Зиче, какви майстории пак си наприготвяла, изчезвамммммм...........

    ОтговорИзтриване
  6. ХА ХА ХА ..изгоних тееее :))))))
    Ела ще те почерпя бе Траянче!

    ОтговорИзтриване
  7. Зиче,
    разкошна е гарнитурата, особено морковите!!!!
    Благодаря за споделеното и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Дани,по принцип рецептата е с моркови но аз и чушки направих за опит, много хубави станаха и те.
    Хубава вечер и на тебе мила!

    ОтговорИзтриване
  9. То е ясно, че ще трябва да направя изключение и да купя свинско, чудесно изглеждат и месцето, и соса, и гарнитурата, дори и десерта. Добре, че видях публикацията ти едва след като похапнах блажено на вечеря, иначе щеше веднага да ми закъркорят червата :)))
    Поздрави и спокойна вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Да беее а какво да кажа за твоите курабийки с моркови ааа..Облизвах се като котарак пред монитора:))))))
    Спокойна вечер и на тебе миличка!

    ОтговорИзтриване
  11. Месцето няма да коментирам, ясно че е фантастично, но това което ми хвана окото е гарнитурката от морковчета. Страхотна идея! Ще се пробва непременно!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Миличка,най-сетне при мен се оправиха нещата с твоя блог и веднага сядам да пиша!
    Ама,какво да кажа,като другите преди мен са казали всичко!
    Ненадминат майстор си ти Зичеее!
    Винаги измисляш нещо интересно и вкусно!
    Обичам блога ти,при теб се чувствам,като у дома си!
    Започнахме 90 дневната диета с милото и само ще гледам и преглъщам отстрани!
    Прегръщам те и ти пожелавам уютна семейна вечер:)))

    ОтговорИзтриване
  13. Боже, Зиче, ти си забравила да спреш за почивка?!?!?- истински кулинарен празник е било у вас:-)
    Поздравления за ентусиазмът и хубавото меню!

    ОтговорИзтриване
  14. EdiLina няма да съжаляваш за гарнитурката, фантазийка е!
    Благодаря за посещението !
    Прегръдки!

    КАТЕНЦЕ ,липсваха ми твоите коментари ,миличка радвам се ,че пак си тук!Думите ти ми стоплиха душата ,винаги човек има нужда да чуе мили думи.
    Дъщеря ми е на тази диета и смъкна някой килограм, но много бавно става свалянето на килограмите с нея.Дано при вас се получи.
    Силно те прегръщам миличка!

    МЪХЧЕ,нямаше повод просто ми се готвеше онзи ден и се впуснах в кулинарен вихър.:)))))
    Благодаря ти за милите думи.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Привет, Зиче! Често приготвям по нещичко от твоите рецепти - страхотни са! Сега имам повод и искам да направя и това месце, но за повечко хора. Та да попитам дали след като го запържа в тиган мога да го прехвърля в тава? Все пак е по-голямо количество и няма да смогна с пържолките на тигана :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можеш мила и пак ще си са такива хубави.
      Също мога да ти предложа и други с мента и мед те са невероятни и за повече хора са по бързи .
      ето лик към рецептата
      http://zi4e57.blogspot.bg/2012/06/blog-post_24.html

      Изтриване