Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 2 декември 2011 г.

Хляб без месене на Йоли




ДЕСИ ме провокира с нейното хлебче направено по рецептата на Йоли и аз като съм луда на тема теста се запретнах вечерта късно в 20ч да меся ,че за сутринта нямаше да имам хляб.
Получи се много пухкав и не ронлив хляб.
Едвам снимах направо на скарите докато отдъхваха ,защото лакомниците в къщи стояха и душаха като кученца около хляба.
Пак ме извинете за кофтито снимки но това е положението при нас.:)))




Продукти:

15гр.- прясна мая
1ч.ч.- хладка вода
2с.л.- олио (аз сложих зехтин)
1ч.л.- захар
1ч.л.- сол
брашно колкото поеме

семена по избор



Приготвяне
*Маята и захарта се разтварят във водата и към тях се прибавя олиото и солта.
*Изсипете в купа и постепенно започенете да прибавяте брашното като непрекъснато бъркате с лъжица.
*Добавяте брашно докато получите много гъсто лепкаво тесто. След като усетите, че вече трудно се бърка с лъжицата тестото е готово.
*Намажете с мазнина малка правоъгълна кексова форма и поръсете обилно стените и със семена по ваш избор.
*Изсипете тестото във формата,(аз поръсвам обилно с брашно) и оставете да втаса докато удвои обема си.
*Хлебчето се пече 20 минути в предварително загрята фурна на 200 С.


14 коментара:

  1. Зиче,
    страхотен ти се е получих хляба :)))
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче,от тази миризма на печен хляб как да заспи човек.И аз да бях у вас щях да чакам като кученце...Хубаво хлебче е станало...Поздрави на Бабин Медунчо и останалите сладури...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче,
    какво да те извиняваме? Запретнала си ръкави, направила си прословутата питка на Йоли, която замислям и аз покрай вашите подстрекателства и да те извиняваме! Няма такова нещо- само ще ти благодарим за резултатът;-)
    Поздравления!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз от кога съм му хвърлила око на това хлебче ако знаеш, но все не му идва времето. Твоето изглежда много пухкаво и мекичко!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Браво, Зиче! Чуден е!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. В къщи почти не ядем купен хляб,а откакто открих това хлебче,го приготвям всеки път,когато нямам време или не приготвям нещо специално!
    много хубав е станал хляба,на шуплички мммм.....
    Прегръдки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Още един глас в подкрепа на рецептата!
    Здравче,подозирам,че и ти ще го правиш много често,виж какъв ти е хубав,мек,пръхкав и с хрупкава коричка!

    Пожелавам ти вкусни и уютни почивни дни и поздрави на внучетата!

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче , твоя хляб е удоволствие за окото и за душата! Прекрасен е станал! Много хубави снимки! Никога не съм опитвала да опека хляб,....без месене, но.....явно сега му е дошло времето! Ще опитам рецептата ти непременно!
    Благодаря ти за прекрасната идея!
    Желая ти приятни почивни дни, изпълнени с много романтика, любов и кулинарни вълшебства!!! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Наистина много добре изглежда! Представям си колко приятно е ухаело у вас на прясно изпечен хляб.
    Поздравления за ентусиазма! Мен напоследък все повече ме мързи да правя хляб.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  10. ДАНИ,
    ЖИВЕ,
    МЪХЧЕ ,ЛИНЧЕ,
    ТРАЯНЧЕ,
    КАТЕ,
    РОСЕ,
    АЛБЕНА,
    ЕЛИ,
    МНОГО СТЕ МИЛИ МОМИЧЕТА ...
    Когато ви видя наредени в коментари ми топлите душата и ме стимулирате.
    Хляба в къщи е на почит и то домашният и всеки ден си меся хляб купешкият не го харесват та за това все търся нови идеи.
    Сега се пече чаревичен хляб на КАТЕТО само като го гледам как е бухнал и как ухае нямам търпение да го опитам.
    силно ви прегръщам и хубава събота ви желая!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче,хлебчето ти е невероятно,ще го пробвам и аз!!! Само да попитам колко ти е голяма формичката?

    ОтговорИзтриване
  12. Опааа, пак хлебче!:-))) Ама как хубави ти се получават, Зиче! Личи си, че са направени с много любов!:-))
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  13. Тази вечер я правя за втори път, първата се изяде на секундата. Благодаря за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване