Последователи

понеделник, 12 декември 2011 г.

МЪРЗЕЛИВА ПАЛАЧИНКА









Продукти
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
2 ч.ч. брашно
щипка сол
100гр. масло



Приготвяне
В тавичка се разтапя маслото.
През това време разбиваме останалите продукти с миксер и прибавяме към разтопеното вече масло.
Печем във фурна на 220 градуса, средно ниво, 30 минути.




Готовата палачинка гарнираме по избор.
Аз разделям палачинката на 2.
Върху едната половина може да настържем сирене, а върху другата сладко.
Навивам на руло и сервирам нарязано на парчета.



източник

15 коментара:

  1. Толкова е съблазнителна,че ми идва да изям монитора!Непременно трябва да я опитам,Здравче!

    Прекрасна нова седмица ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея,Зиче! Вместо да пържа цяла сутрин, ще спретна една палачинка, но на много парчета!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е станала, Зиче! И аз ги правя понякога така, доста по-различни ми се получават от обикновените палачинки, някак по-плътни, по - засищащи... Поздравления и хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Мммм, Зиче, чудна е! Аз правя нещо подобно, ама да си призная под секрет не винаги ми се получава, нещо май бъркам пропорциите на продуктите. Следващия път ще пробвам твоята рецепта!
    Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. РОСЕ, все се бутам по мързеливите работи.:))))

    ТРАЯНЧЕ,става бързо и ефектно.

    Candy и тези станаха по различни но пусто като ме мързи да въртя обикновенни палачинки та така:)))

    Яна , аз направих всичко по рецептата без своеволности но грешката ми бе ,че не пекох на горно ниво и малко отгоре станаха не доизпечени.Но ги излапаха набързо и питат за още:)))
    Следващият път солени ще направя да опитам.

    Благодаря ви момичета за коментарите ,давате ми крила!
    ПРЕГРЪДКИ!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Eхааа,сега пък сладичко-за мен със светлото сладко едно парченце,моля!След обедното меню ще ми дойде екстра...
    Хулав ден,Зиче!

    ОтговорИзтриване
  7. Зиче, тук съм! Не съм спряла да следя какво ново има при теб, както и при други мои фаворити. Музата ми се покачва с настъпващите празници,но малкото съкровище расте и открива света на интернет.Та с две думи двама се борим за стола пред компютъра.
    И както винаги, при теб си е вкусно. Много лесно и мързеливо изпълнение. Не съм пробвала такъв тип палачинка, но май ще опитам.
    Прегръдки и целувки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Леле Зиче, жестока е!!! А и като прочета "мързерлива" ми става любима :))))Благодаря ти за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
  9. ЖИВЕ,знаеш ти кое да избереш от това с тиквата дюлите и ябълката:))) най ароматното.

    НИНЧЕ, до болка познато ми е това с внуците:)))Ма да са живи и здрави пък няма проблем за нас когато можем ще сядаме на компа.

    МАГИ, и аз съм по мързеливите и все такива рецепти търся.:)))

    БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
    ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване
  10. Зичеее,
    яла съм такава:) Имах приятелка като студентка, която непрекъснато ни хранеше с такива- беше много хубаво:-)
    Сега обаче няма кой да ми направи, дали да взема от твоята, а?:-)

    ВИж за разцепването не бих се сетила!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. О, никога не съм правила такава палачинка!
    Задължително ще я бробвам, много ме впечатли!
    Прегръщам те миличка!

    ОтговорИзтриване
  12. Уникално!!!! И без друго винаги търпя провал с приготвянето на палачинки, тази идея ми идва направо много навреме. Задължително ще я пробвам, благодаря ти мила за рецептата.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. ЕОС,вече и на нас ни е любима:)

    МЪХЧЕ,става бързо и вземи си направи една деее....

    КАТЕ,ще чакам твоето изпълнение което знам че ще е прекрасно по твоему.

    ЕЛЕНА,мен пък ме мързи да въртя на тигана и това е решението на въпроса за палачинките.

    ПРЕГРЪЩАМ ВИ МОМИЧЕТА И БЛАГОДАРЯ ЗА КОМЕНТАРИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  14. Много интересно и много мързеливо!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...