Последователи

вторник, 13 декември 2011 г.

ПЪЛНЕН ЧЕРВЕН ЛУК ала зиче






Бях правила един пълнен кромид преди време и пак нещо ми се завъртя из главата да направя нещо подобно,че беше много вкусен.
Исках да е по различно и ефектно.
Видях какви продукти имам и .... обрах от хладилника неща ,ей така дето никой не ги изяждаше.
От нищо, нещо се получи, много хубави станаха червените кромиди.Наръсеният кашкавал с галета отгоре стана суперски,а поляти със сладко кисел сос и мойонеза мммммм..., абе опитайте голяма вкусотия ще си хапнете.



ПРОДУКТИ за 5-6 големи глави кромид
(колкото са по големи по хубаво се работи с тях и плънката ще ви стигне да ги напълните)
5-6 -големи глави червен кромид
1- морков настърган
1 - биренка на кубчета (може да заместите с друго)
две резенчета шунка (може да заместите с друго бекон например)
кайма около 150 гр.
олио
чубрица,
сол,
черен пипер
кашкавал за настъргване
малко галета
течна сметана



ПРИГОТВЯНЕ
*Изчистете лука, отрежете отгоре капаче и издълбайте вътрешността, като оставите два пласта от кромида . (Може и цели да бланширате и тогава да извадите вътрешноста аз така направих)
*Бланширайте за около 2 минути във подсолена вряща вода.
*Извадете в цедка да изстинат и да се отцедят.
*Настърганите моркови колбаса и на ситно нарязаните вътрешни части на кромида задушете в олиото.
*Като поомекнат прибавете каймата намачкайте да се раздроби .
*Пържете докато е готова каймата.
*Махнете от огъня ,прибавете и подправките .
*Оставете да отдъхне за минути.
*Напълнете внимателно кромида и сложете в тавичка.
*Полейте по малко във плънката сметана.
*Сложете капачетата и печете за около 15 мин на 230 градуса.
*Извадете и отстранете капачетата поръсете с настърганият кашкавал който предварително е объркан с галета да се раздели хубаво.
*Запечете до златисто на горно ниво.
*Сервирах с сладко кисел сос и майонеза.
*Вие може по желание да си го гарнирате.






****Поднесете като топло предястие или гарнитура .****
****Много бързо ефектно и вкусно блюдо се получи горещо препоръчвам****

15 коментара:

  1. Чудесно Зиче :) ! Много ми хареса рецептата и като нищо ще я направя за Роби още довечера :) !Тук много си падат по пълнени зеленчуци - домати , тиквички ,патладжан , срещала сън и пълнен лук из рецептите от списания ,но не съм правила никога .Все си мисля ,че ще се усеща много силко миризмата му .Ще пробвам обаче твоята рецепта :) ! Чао и хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. Ина мен много ми допада рецептата!
    Преди време бях решила да правя пълнен лук, но ми изглежда много трудоемко да издълбая толкова много глави.
    Чудесно изглежда!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ако знаеш как обичам лук...
    С удоволствие ще интерпретирам рецептата ти!
    Представям си какъв аромат и сладост е това.
    Прегръщам те силно и те целувам;*)

    ОтговорИзтриване
  4. Ама много ги глезункаш тези твоите любимци,пак какви гурме специалитети си им направилаааа,страхотия!Много е вкусно!

    Хубав ден,миличка!

    ОтговорИзтриване
  5. ИВАНА,изобщо не се усещамиризмата на лука ,напротив стана много ароматно.
    Пробвай и ще разказваш.

    ЕЛИ,не е трудоемко ,аз с подготовката някъде за 10 мин. бях готова .

    КАТЕ идвай да те гостя докато си спретнеш и ти.

    РОСЕ,какво да ги правя то не е ден не е два...Дедко снощи като ги нагъна тези кромиди за мезе си ги излапа...За малките по едно крумидче малко остана.:)))

    Сърдечно благодаря за коментарите момичета ПРЕГРЪЩАМ ВИ!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Зиче, никога не съм попадала на подобна рецепта и ми беше много интересно!Чудесно упътване си направила!!! Ще опитам непременно!! Със сигурност ще е много вкусно!
    Благодаря ти за идеята и...прекрасна вечер! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Бени то като инповизира човек винаги се получава най доброто ....ще ви хареса много беще вкусно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Много лесно ястие, Зиче! И оригинално замислено. Пълнила съм разни други зеленчуци, но лук не ми е идвало на ум. И плънката е по мой вкус. Ще се възползвам от идеята и ще почистя хладилника и аз. :)
    Приятна и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, много ми допадна идеята! Пълнила съм какво ли не, но лук не ми е идвало на ум, а съм сигурна, че е много ароматно и вкусно! Благодаря ти! Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. НИНЧЕ,ПРОБВАЙ И НЯМА ДА СЪЖАРЯВАШ.Понякога такива рецепти "изчисти хладилник" стават супер а тази е такава със сигурност.

    Candy наистинамного ароматно и кромида малко сладнее ,та предавамного фин вкус на ястието.

    Благодаря ви момичета за хубавите коментари.
    ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, попада веднага в графата :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. ДАНИ, няма да съжаляваш да знаеш...:)))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. E такова чудо не съм яла-изглежда мнооого вкусно.Как дедко да не ги хапне на мезе-за него предвиждай повечко...
    Много са сладурски!

    Хубав ден-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусно изглежда, направо от толкова вкусни предложения, не смогвам да си ги отбелязвам и приготвям, а така ми се иска да имам време да приготвя всичко вкусно, което видя, пък и да имаме поне по седем стомаха като Алф да изкунсумираме всичко :)))

    ОтговорИзтриване
  15. ЖИВЕ,направи ги няма да съжаляваш ,особено за мезе на ракийка мммм.. ще събереш овациите на половинчо .

    Линче, и аз като теб все викам ще направя това ще направя онова но то няма време кога ,защото все хубави неща предлагат момичетата и така...

    Благодаря ви за коментарите милички.
    ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...