Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 29 декември 2011 г.

** МОЯТ ПУХКАВ ХЛЯБ **




БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС ЗА ВАШИТЕ МИЛИ КОМЕНТАРИ И ЗА КУРАЖА КОЙТО МИ ДАВАТЕ.

Много съм горда с това ,че тук намерих истински майсторки в кухнята , и истински приятели.
Много неща научих от вас!

Вие сте вече част от моя живот и сте ПОЛОВИНАТА МИ СВЯТ!

ОБИЧАМ ВИ МОМИЧЕТА И СЕ РАДВАМ ,ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ!



Днес исках да направя нещо по различно като хляб ,слагах каквото ми дойде на ум дето се вика :)) и се получи убийствено вкусен хляб.
Дедко ми вика ,че такъв хляб не е ял до сега .... Каза ,че приличал на козунак с конци.:)
Радвам се за тази си рецепта , стана това което исках да се получи.



*****Препоръчвам ви я горещо защото си струва .*****



Рецептата е голяма, но пък и бързо свършва толкова е нежен и пухкав ,че няма да остане сигурна съм.:))





Продукти за 2 хляба
1 - яйце
300 мл.-вода
300 мл.-прясно мляко
1 пълна с.л.-сол
1 пълна с.л.-захар
1 с.л.-зехтин
1 с.л.-оцет
1 кубче - мая
около 1,300кг.- брашно





ПРИГОТВЯНЕ:
*Смесих водата и млякото и го затоплих .
*Прибавих маята и разбърках да се разтвори.
*Прибавих и останалите продукти замесих средно меко тесто в машината.
*Извадих върху брашно и прегъвах тестото няколко пъти така набрашнено без да го меся.
*След това разделих тестото на две и оформих върху брашно 2 хляба .
*Едната част от тестото разделих на две и оформих фитили които хубаво набрашних, усуках .
*Втората част от тестото направих на 4 фитила хубаво ги набрашних и сплетох на плитка.



*Сложих върху хартия в тавата от печката и поръсих с брашно.
*Оставих да втасат завити във фурната на 50 градуса 30 мин.
*Пекох на 180 градуса до готовност.




***Ще се радвам ако и на вас ви хареса!!!***

25 коментара:

  1. Изглежда превъзходно този хляб, като душичка е!!!! Поздравления за блога, за семплите и вкусни рецепти, поднесени с любов и вдъхновение! И с пожелания за много нови интересни публикации - много пъти по 400.....

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, блога ти е прекрасен, всичките тези публикации са твои споделени рецепти! Поздравявам те за постоянството! Много ти се радвам, на всичко, което публикуваш, от душа и сърце е! Личи си и по днешната рецепта. Хляба е превъзходен! Бих се пробвала да го направя, но се съмнявам, че ще успея, затова ще отложа за по-късно. Весело посрещане на Новата година! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. ИГЛИКА, благодаря за хубавите думи и добре дошла в моя свят.
    Весело и щастливо посрещане на Нова година!


    КАНДИ,знам че всички пишещи тук са искрени, иначе няма защо да го правят.
    В началото едни злобарки анонимни се опитаха да пишат разни неща не реални но аз не се предадох на провокациите им.
    От тогава проблем няма.
    Със сигурност ще го направиш хляба ... за 1ч със втасване и печене.... имаш хляб и то какъввв....
    Тестото е толкова лесно и само си става страхотно е наистина.
    Прекрасно изкарване на Новогодишните празници миличка.

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, ама разкошно хлебче си замесила. Пухкаво и верно е на конци, веднага си записвам рецептата. Ти все ме изкушаваш с тези пухкави вкусотийки.
    За публикациите ще кажа само едно - не брой колко са, просто не спирай да пишеш, защото всяка следваща очаквам с интерес.
    Прегръщам те и весело посрещане на 2012г.

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се ,че имам възможността да се докосна до твоите невероятни творения!Толкова е пухкав този хляб и така добре оформен,поздравления!
    Желая ти много здраве,щастие и нови вдъхновения през Новата година !

    ОтговорИзтриване
  6. ЕЛЕНА ,дабе на конци стана дали дето го прихлупвах с брашно или от плетенето но е страхотен ..Днес пак сме на този хляб сега ще искат само него аз си знам:)))

    МИРА, БЛЪГОДАРЯ ТИ ЗА МИЛИТЕ ДУМИ !
    Такива коментари ме карат да не спирам и да продължа и то с мои рецепти .

    Пожелавам ви през Новата година:
    ~ 12 месеца Късмет;
    ~52 седмици Успех;
    ~365 дни Щастие;
    ~8760 часа Здраве
    ~525600 минути Любов;
    ~31536000 секунди Радост. :))

    ОтговорИзтриване
  7. И как няма, Зиче, да стане хлябът на конци, след като ти си се заела с него - майсторката на тестото!
    Нямаш спирка, всеки път ме удивляваш с пухкавите хлебчета,
    красивите питки, вкусна баница, пирог, мекички и какво ли още не..
    Честита 401 публикация! Още много, много пъти по толкова! :)
    Весело посрещане на Новата година! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравче,завършваш годината с впечатляващи хлябове,които са твоят отличителен знак и съвсем подходящи за финал на тазгодишния ти кулинарен маратон!
    Както винаги сплетени перфектно,с разкошни конци,пухкави,обемни,всичко както си му е реда!
    Пожелавам още стотици вкусни рецепти да изпълнят това място,и ежедневно да чувстваш обичта на приятелите си тук и в около теб!
    На цялото семейство пожелавам весело посрещане на новата година!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Честита 401 публикация ! Ако не са толкова няма да оправдаеш заглавието ''Черпак с мерак '' :)! Пожелавам ти ,Зиче още много вкусни рецепти ! Радвам се ,че те открих !
    А хляба ти е разкош :) ,най-искренни поздравления !
    Весели празници на теб и фамилията , живи и здрави ! Силна прегръдка мила и наздраве !

    ОтговорИзтриване
  10. Зиченце,ама какъв е този хляб сега-пак трябва да запрятам ръкави,ама догодина ще е...
    Да си жива и здрава да публикуваш още мнооого рецепти,защото има какво да ни покажеш и всеки път чета написаното от теб/извън рецептата/ и много се забавлявам.Дори понякога се смея сама-много си готина...да поздравиш дедко...
    Весели празници с фамилията и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, толкова топли редове си написала! Напълни ми сърчицето с топлина! 401 пуликации -.....това са страшно много- възхищавам ти се! Аз от скоро се запознах с теб , но....нашето запознанство ме прави много щастлива- истинско позитивно слънчице си и....се радвам много , че те има и....огряваш хоризонта на кулинарния свят с твоите прекрасни кулинарни идеи и изобретения! Твоята плитка е станала невероятно пухкава- имам чувството , че.....е направена от бели снежинки, ...за да посрещне с почести Новата година!
    Желая ти една щастлива и незабравима Нова година! Весел празник! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  12. Честито, Зиче! Още 100 пъти по толкова да напишеш! Хлябът е убийствен, мила, а пуйката ми къкри във фурната по твоите указания:)Айде, до скоро! И весели празници!

    ОтговорИзтриване
  13. МАРИЯ,
    РОСЕ,
    ИВАНА,
    ЖИВЕ,
    АЛБЕНЧЕ,
    Милимомичета толкова прекрасни думи прочетох и толкова съм благодарна ,че ви имам.
    Прекрасни приятели ,прекрасни хора сте.
    Щастливо посрещане на Нова година , много здраве и берекет за вашите семейства.

    ОтговорИзтриване
  14. Sve čestitke draga Zi4e, pletenica je prelepa, tako divna da miriše čak do Beograda! Srećna Nova godina, puno zdravlja, i lepih recepata mila :)))

    ОтговорИзтриване
  15. Zi4e, хляба изглежда чудесно!Весело посрещане на Новата година! Желая ти много здраве, щастие и кулинарно вдъхновение!:)

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей, Zi4e!

    Отскоро знам за твоя блог, но съм редовен читател:) Впечатлена съм! С този хляб направо ме разби:) Мисля да го спретна за вечеря. Ще кажа как е станал:)

    ЧНГ!

    ОтговорИзтриване
  17. Като памук е!Чудна рецепта,веднага си я записвам:)

    ОтговорИзтриване
  18. Прекрасно изглежда:) Симид

    ОтговорИзтриване
  19. Зиче, вчера правих твоя пухкав хляб! Разкошен стана! Благодаря ти за страхотната рецепта!Голяма прегръдка от мен! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. Направих хляба и аз. Изглежда добре. Остава да го опитаме. Ами килограмите...?

    ОтговорИзтриване
  21. Невероятен стана хляба , благодаря за рецептата !

    ОтговорИзтриване
  22. Изключително сполучлива рецепта! Много благодаря! Ти си нашият MasterChef! Аз използвам тестото за хляб, сиренки, кифлички и кроасани, блат за пица и ред други неща! Винаги се получава! Страхотна си, благодарим ти Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Вики ,и благодаря за доверието към моите простички рецепти.
      Радвам се ,че съм ви била полезна и точно това ме прави щастлива.
      Поздрави!

      Изтриване
  23. Благодаря на всички ви за невероятните коментари и мили думи!
    Точно за това и продължавам да публикувам моите рецепти и да ви помогна за бързо приготвяне на всичко.
    Прегръщам ви всички!

    ОтговорИзтриване