Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 2 януари 2012 г.

ПЛОДОВ КЕКС

*****Това е рецепта от мама и много си я харесвам ,защото става много нежен и пухкав кекс.***** ПРОДУКТИ 3- яйца 1,1/2- ч.ч.-захар 1ч.ч.-олио 1ч.ч.-кисело мляко 2ч.ч.-настъргани ябълки 1 -щедра шепа грис 1- бакпулвер и малко сода бикарбонат -половин ч.л. 1ч.л.-оцет 1ч.л.-канела около +,- 2,1/2ч.ч -брашно ПРИГОТВЯНЕ *Яйцата ,захарта бих до побеляване. *Прибавих олиото ,киселото мляко и разбърках. *Добавих ябълките ,гриса ,и пак разбърках. *Брашното няма как да се прецени колко трябва да е защото зависи от сорта ябълки.Ако са такива които повече пускат вода трябва повече брашно.Гъстотата на сместа трябва да Ви е по гъстичко от това за кекс. *Сложих част от брашно и изсипах бакпулвера , содата , канелата , с пръст обърках в брашното. * Добавях брашно ,докато сместа стане малко по гъсто от кексово. *Намаслих тавата с олио и набрашних. *Изсипах сместа и пекох на 190-200 градуса до готовност. *По желание може да прибавите орехи към сместа *Още топъл поръсих с пудра захар.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

14 коментара:

  1. Честита Нова година, Зиче!
    Да е здрава, мирна и много щастлива!
    Нека е по-добра, по-успешна и по-щастлива от отминалата!

    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, забравих :)
    Кексът изглежда много вкусен!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче,мила,кекса ти е направо фантастичен-да поздравиш мама-да ти е жива и здрава!
    Толкова пухкавичък изглежда от снимките....
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасен кекс , Зиче!
    както се казва стари рецепти, но златни!:)

    ОтговорИзтриване
  5. :)От мама всичко е хубаво !
    Честита нова година ,Зиче :*!
    Здрава и късметлийска!
    Прегръдки мила и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина е много пухкав, а с тези снежинки е и много красив! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. ТОНИ,
    ЖИВЕ,
    ТРАЯНА,
    ВАНЕ,
    КАНДИ,
    БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
    Последно време съм наблегнала на мамини рецепти и много ни се ослаждат .Старите рецепти си остават класика в жанра .
    Прекрасна и най хубава Нова година и на вас.

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче,Честита Нова година още веднъж!
    И както винаги неуморна, творяща и много изкушаваща. Пожелавам ти цялата година да ти е толкова сладка като плодовото кексче. Изглежда превъзходно. Правя подобно, но го "оцветявам" с канела. И щом е с ябълки,вкусът му ще е повече от божествен!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравче,много бързо се настрои на цветна вълна,ама пролетта е далеч,душа!:)
    Кекса ти е прекрасен,и пухкав наистина,а с този грис вътре ми прилича като на ябълково реване стига да се сиропира.Много нежна текстура има,личи си!

    Сърдечен поздрав и спорна година,мила!

    ОтговорИзтриване
  10. С удоволствие си взимам парченце за сутрешното кафенце:*)
    Прегръщам те слънце!

    ОтговорИзтриване
  11. Нинче,наистине е божествен и бързо свършва.
    РОСЕ, бе искам да ми е пролетно така ми иде от вътре нещо хубавоми е с новата премяна.Празниците ми дойдоха в повече като ,че ли та за това нещо по различно от коледни украси.
    НИНЧЕ ,РОСИ ОБИЧАМ ВИ МОМИЧЕТА!

    КАТЕНЦЕ НАЛИ СИ ЗНАЕШ КОЛКО ТЕ ОБИЧАМ?

    ОтговорИзтриване
  12. С прекрасен сладкиш приветстваш 2012 година, Зиче! Желая ти много щастие - на теб и цялото семейство, много здраве, топлина и чудесни моменти през Новата година! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Зиче, обичам този тип непреходни десерти с емоционална стойност, изпитани и сигурни рецепти. Твоят кекс изглежда вълшебно - един ароматен и чудесен старт за новата година. /визията също!/ Харесах и супата, но сладкишите са ми слабост:)
    Сърдечни поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Кексчето изглежда страхотно, но може ли уточнение на количеството брашно ?

    ОтговорИзтриване