Последователи

петък, 8 юни 2012 г.

Лъчезарна гостенка си имам!



Букета е от мен за МАРИЯ за добре дошла!
 На гости ми е Мимето от На гости в моята кухня.
Тя е много мила  и коментарите и в моя блог ми допадат защото са  неподправени и искрени  !
Отправих и покана да ми гостува защото харесвам нейните кулинарни творения.
Насладете се на приказните неща които е направила за гостуването си в моят блог.


.•°`♥✿⊱
             ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Днес съм на гости на Здравчето от "Черпак с мерак" Поканата и ме свари доста неподготвена и искам да се извиня,че се забавих Тя е готина и точна,рецептите и са лесни и достъпни,за това много от тях са присъствали и на моята трапеза.Много съм щастлива ,че съм ти на гости миличка! Естествено първо искам да поднеса цветенце на домакинята.
                                                                                                                                   .•°`♥✿⊱╮
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥❤♡ 

 

За предястие съм ви приготвила едни бързи и лесни.

  ТОПЧЕТА ОТ СИРЕНЕ  ( ТИРОКРОКЕТЕС )




продукти 

 1 Ч.Ч НАСТЪРГАНО СИРЕНЕ
80 ГР ОМЕКНАЛО МАСЛО
 1/2 НАСТЪРГАН ЛУК
 1 СЛИКИДКА ЧЕСЪН СЧУКАНА
1 СВАРЕНО ЯЙЦЕ НАСТЪРГАНО
 ЧЕРВЕН ПИПЕР


 ОМЕСВАМЕ ПРОДУКТИТЕ И С МОКРИ РЪЦЕ ОФОРМЯМЕ ТОПЧЕТА.
 ОВАЛВАТ СЕ В ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР.
ОСТАВЯТ СЕ ЗА МАЛКО В ХЛАДИЛНИК.

 


Тъй като сме любители на свинското съм приготвила.


  Пълнени пържоли със сметанов сос 

 

продукти 
 2 пържоли дебели около 1 см
200 гр гъби
1 глава лук
 2 триъгълни парченца топено сирене
 2 резена лимон вино за соса
 200 мл готварска сметана
 1 с.л брашно прясно мляко
2 скилидки чесън


 начин на приготвяне
 Разрязвате пържолките на две по дължина,за да се получи нещо като джоб.
Посолявате и поръсвате с черен пипер запържвате лукът нарязан на ситно в мазнина,като е почти готов прибавяте гъбките и продължавате да разбърквате
.След като се запържат с тази смес се пълнят пържолите ,слага се парченце от топеното сирене и отвора се затваря с клечки за зъби.
Слагате ги в тавичка,прибавяте малко вода,вино и мазнина ,слагате парченце лимон върху всяка и слагате да се пекат .
През това време в мазнината в която се запържвали гъбите се слага счукания чесън, брашното,след като се запържи се прибавя сметаната .
Разрежда с прясното мляко до получаването на желаната гъстота,посолявате и слагате черен пипер на вкус .
Сервирате пържолките поляти със соса


 



За десерт съм приготвила един интересен крем,чието начало се крие далече във френската
история


  Крем "Сабайон" с праскови 




продукти
 5 жълтъка + 1 яйце
150 мл десертно вино
 130 гр захар
200 мл разбита течна сметана
4 праскови


 начин на приготвяне 
 Разбивате жълтъците,яйцето и захарта до кремообразна смес,слагате на слаб огън,прибавяте виното на струя като непрекъснато разбърквате. нарязвате прасковите на кубчета и като се сгъсти крема ги изсипвате вътре.
Сваляте от огъня и като се охлади смесвате с разбитата сметана. разпределяте в чаши и украсявате със сметана и праскови.
Охлаждате в хладилник.




 Беше чест за мен да си мой гост Миме!
Благодаря и за красивото цвете в чинийката ,страхотно е!!!

22 коментара:

  1. Здравче,благодаря ти миличка за букета а и за гостоприемството !
    щастлива съм,че ти бях на гости!
    Надявам се да са ти харесали нещицата ,които приготвих
    прегръдки и хубава вечер мила

    ОтговорИзтриване
  2. Мимче, мое беше удоволствието да си ми гост и всичко което си направила е невероятно и правено с много любов вижда се!!!
    Прегръщам те мила ,и страхотна събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна гостенка и страхотно меню! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Голямо БРАВО на гостенката ти ,Зиче !
    Представила се е с много вкусно меню и тъй като и аз съм любител на свинското си запазвам пържолката :))!
    Чао ,момичета ...за мен беше удоволствие да ви намеря на едно място :* !
    Целувки !

    ОтговорИзтриване
  5. Зиче, ще ми позволиш първо аплодисментите да са за гостенката ти :) Миме, страхотни неща си приготвила - личи си, че са направени с много усет за красивото и вкусното! Като се започне от цветето и се стигне то десерта! Аз веднага си казвам, че фаворит са ми топчетата от сирене :) Поздрави и за двете прекрасни дами!

    ОтговорИзтриване
  6. Траянче, наистина Мимката е невероятна дама!

    ОтговорИзтриване
  7. Ванче ,и за нас беше удоволствие да наминеш при нас!

    ОтговорИзтриване
  8. Габи, винаги госта е на първо място и тук и в дома ми!
    Наистина Мими се е справила блестящо!

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления и за гостенката и за домакинята! Панираното сиренце е доста изкусително и примамливо и непременно ще се пробва в тази вариация!Хубав уикенд и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
  10. Иглика и на мен много ми допаднаха и дано скоро ми се отдаде да ги направя!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, както казах и на Мрийчето, чудесно меню, всичко много ми допада и се радвам, че ви намирам в компания;)))
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. благодаря Ви много момичета
    Иглика,сиренцето не е панирано а само овъргаляно в червен пипер и охладено
    прегръдки на всички

    ОтговорИзтриване
  13. Здравче ,чудена гостенка си имаш!
    Миме, много хубави ястия си представила!
    Тъй като съм голям фен на сиренето под всякакви форми,открадва си идеята!
    Миме,поздрави за чудесното представяне!
    Поздрави и на Здравчето за гостоприемството!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравче, Миме, и двете ви уважавам много, точно защото сте искрени. А гостуванията в блоговете винаги са ми били слабост и много се радвам на такива публикации - истински празник е! Какво меню е подготвила Мимето, как гостоприемно посреща Зичето! Много ви харесвам, дами! Прекрасни сте!

    ОтговорИзтриване
  15. Мира,Кате!
    Благодаря ви момичета
    прегръдки и хубави почивни дни

    ОтговорИзтриване
  16. Мъхче,наистина чудесно меню е направила Мими и много се радвам ,чу е мой гост.

    ОтговорИзтриване
  17. МИРА, и на мен сиренцето много ми допадна, пък и бързо за приготвяне в мой стил.

    ОтговорИзтриване
  18. Катенце, и ти си ми на сърце да знаеш!
    Както не веднъж съм казвала ,че не се срамувам да изкажа това което чувствам към всяка една от вас,без лицемерие ,без задни мисли.

    ОтговорИзтриване
  19. Цветенцето от краставичка и сирнените топчета, определено много ми допадат. Представям си топченцата колко добре ще се вържат върху сухарче...

    Приготвянето на меню си истинско изпитание. Поздравления, момичета! :)

    С пожелание за слънчева неделя :)

    ОтговорИзтриване
  20. Едно голямо браво и на двете изкусни кулинарки.Много ми харесаха топчетата!
    Успех и прегръдки на двете!

    ОтговорИзтриване
  21. Прекрасна гостенка, прекрасна публикация!!! Толкова естетика има в всяко едно поднесено ястие..... Наистина просто.. всичко е чудесно!!!Прегръщам ви и двете!!!

    ОтговорИзтриване
  22. fedora,
    Tania,
    Бени
    Благодаря ви момичета за хубавите думи
    прегръдки и хубава вечер

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...