Последователи

събота, 30 юни 2012 г.

БЮРЕК В ГЮВЕЧЕ

Когато видях тази рецепта при Елиза Стоянова ме грабна от първият момент. Много сполучлив бюрек пробвайте. Предлагам ви оригиналната рецепта, аз така го направих и беше неописуемо вкусен. Ето и рецептата в оригинал в блога и




Това е един много хубав пухкав бюрек от рода "разчисти хладилника" Продуктите са примерни грамажи:) може да сложите всичко което искате и обичате .





 Продукти за 3 гювечета: 
 7 кори за баница
100 гр бекон или шунка
100 гр.сирене
100 гр кашкавал
 2 яйца
2-3 лъж. кисело мляко
100 гр топено сирене
олио за намазване на гювечетата

 Начин на приготвяне: 
 Намажете гювечетата с олио и сложете по две кори които да висят отвън. Другата кора разкъсайте и я разпределете в трите гювечета на дъното. Разбийте яйцата със киселото мляко и натрошете сиренето. Сложете от сместа по 1-2 лъж. във всякоНарежете бекона или шунката наредете я върху сместа, след това топеното сирене и кашкавала. Най отгоре разпределете останалата яйчена смес. Завийте всичко със стърчащите краища от корите. Намажете с малко вода и олио и печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25-30 мин.


2 коментара:

  1. Веднага ми грабна погледа снимката, където е разчупено.. изглежда толкова сочно (потекоха ми лигите) :Pp

    ОтговорИзтриване
  2. Лил ,невероятен е опитай много е вкусен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...